Verbijsterde kijkers met ‘meest aangrijpende’ Oplichters Aangepakt ooit

Kees van der Spek op het om de meest louche en schunnige lichters wereldwijd op te sporen. In de aflevering van Oplichters Aangepakt van doet hij dat. Dit keer gaat het over de dood van de vader van de 24-jarige Brian en de dubieuze rol van zijn “kille” stiefmoeder. Kijkers hebben te doen met de getraumatiseerde Brian en weten niet wat ze zien.

Van der Spek duikt tijdens deze nieuwste aflevering in een heus familiedrama. Brian heeft als jongetje heel wat meegemaakt. Hij verplaatst samen met zijn vader Mark van Singapore, Hongkong, Zuid-Afrika en de Filipijnen naar Dubai en belandde uiteindelijk in Nederland terug bij zijn moeder Zijn vader was een vermogensbankier in de Filipijnen en kreeg een relatie met Margareth, een jarenlange ontwikkeling lokale schoonheid. Maar die schoonheid verandert al snel in een boze stiefmoeder.

Onwerkelijk familiedrama van Brian in Oplichters Aangepakt

Brian maakt met haar heel wat mee. Hij omvat „hebberig, een golddigger, koud en afstandelijk”. Als 11-jarigtje vertrekt hij terug naar Nederland, naar zijn moeder. Na een verstoorde periode en stroef contact met zijn vader en stiefmoeder. Wil Margareth verbant Brian uit het leven van Mark. Ze oprecht, gemanipuleerd en bedreigt Brians vader. Vader en zoon houden stiekem contact, onder lastige omstandigheden. Totdat Mark uiteindelijk plotten overlijdt. Waaraan? Dat is een raadsel, want een autopsie ontbrak en zelfs de doodverklaring bleek vervalst.

Stiefmoeder Margareth speelt volgens Brian een dubieuze rol, ook bij zijn dood. De volledige erfenis, van twintig miljoen euro, gaat naar de stiefmoeder. „Ik vermoed dat ze iets heeft gedaan bij mijn vader”, vertelt een geëmotioneerde Brian tegen Van der Spek.

Kees van der Spek gaat op onderzoek uit in Filipijnen

Van der Spek en Brian vliegen naar de Filipijnen om het mysterie te ontrafelen. Daar hebben familievrienden en de oude nanny eenzelfde soort verhaal als Brian. Ook zij vermoeden dat Margareth een rol speelt bij de dood van Mark. Brian breekt meerdere keren voor de camera. Vooral als kennissen en vrienden vertellen hoeveel zijn vader van hem hield en in wat voor beklemmende situatie Mark zat. „Ik denk dat ze Mark vermoord heeft”, zegt een familievriend tegen Van der Spek.

Een gesprek met een autopsiearts, die aanvankelijke bedoeling was omdat het volledig volledig gebalsemd was, een hoop. Stiefmoeder Margareth was betrokken bij een aantal strafbare en duistere zaken. Waaronder geld van rekeningen sluizen, vlak na het overlijden van Mark. Hij helpt bij juridische vervolgstappen.

Confrontatie tussen Brian en stiefmoeder ontroert kijkers

Wie Van der Spek kent, weet dat er in zijn programma’s altijd confrontaties volgen. Meerdere pogingen indienen Maar uiteindelijk de misdaadjournalist een ingang om Margareth toch thuis te confronteren, samen met Brian. Er volgt een dramatische confrontatie tussen Brian en zijn stiefmoeder. Waarna Brian zijn emoties niet kan bedwingen. blijkt dat er een onderzoek wordt gestart tegen Margareth en de miljoenenerfenis. Ook bij de ambassade wordt de boel aangekaart. Maar hoe de zaak? Dat blijft voor nu nog in het midden.

Kijkers kunnen het verhaal van Brian haast niet geloven. Veel van hen bestempelen deze aflevering als de „meest aangrijpende ooit” en er klinkt veel verontwaardiging richting de stiefmoeder. Maar de meeste kijkers hebben vooral medelijden met Brian. En het open einde van de aflevering dat met vragen achterblijven. „Komt er een vervolg?”

Recent interviewde Metro Van der Spek over het turbulente afgelopen jaar en het overlijden van goede vriend en collega Peter R. de Vries. Je leest zijn verhaal hier.

Wil je de hele uitzending van Oplichters Aangepakt bekijken? Je vindt de aflevering van hier.

Kijkers vallen Joep van Getrouwd op het eerste gezicht aan: ‘Sneu mannetje’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Kijkers vol ongeloof na ‘meest aangrijpende’ Oplichters Aangepakt ooit: ‘Wat een verhaal’

Leave a Reply

Your email address will not be published.