Verlamd geraakte Fred ontroerd door hulp van Uitstel van Executie

Fred (66) is zijn hele leven gewend om voor zichzelf te zorgen, maar als hij na een duikongelukschade oploopt en na een operatie eenzijdig verlamd gekeken, is hij zijn zelfstandigheid in één klap kwijt. Zijn woning is een flink obstakel geworden. Lukt het Martijn Krabbé en zijn team om een ​​nieuwe woning voor hem te vinden in ‘Uitstel van Executie?’.

“Ik krijg het niet meer voor elkaar om op te lossen”

Het lijkt wel als ongeluk Fred blijft achtervolgen: als hij na een duikongeluk hersenschade oploopt en PTTS, doet hij zijn best om hier te komen. Hij werkt als buschauffeur en samen met zijn vriendin Annemarie lukt het om rond te komen. Helaas gaat het na een tijdje weer mis: Fred blijkt vernauwde bloedvaten te hebben en moet geopereerd worden. Als tijdens de operatie een bloedpropje in zijn rechterhelft terechtkomt, veroorzaakt hij linkszijdig verlamd. Na jaren van revalidatie kan hij kleine stukjes lopen, maar werken zit er niet meer in. Zijn linkerhand werkt namelijk niet meer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranen in Uitstel van Executie: ‘Moeten paps huis achterlaten’

Fred is praktisch een gevangene in zijn eigen huis: hij heeft natuurlijk een traplift met hij van beneden naar boven kan komen, maar zijn woning is enorm krap en verder totaal niet goed uitgevoerd voor iemand met een handicap. Fred brengt zijn dagen dan ook vooral beneden in zijn slaapkamer door. Hij hoopt dat hij kan helpen met een snelle woning te vinden die gelijkvloers is en wel is ingesteld op zijn handicap. Fred is tien einde raad. Wanneer hij bezoek krijgt van budgetcoach Eef van Opdorp, vertelt hij dat hij door de bomen het bos niet meer ziet. “Ik krijg het niet meer voor elkaar om op te lossen, daarom heb ik nodig om mij alsjeblieft te helpen”, zo vertelt hij met tranen in zijn ogen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn Krabbé neemt afscheid van Uitstel van Executie: ‘Allerlaatste keer aanbellen’

Hij heeft alleen niet heel veel geld te krijgen: voor zijn huidige woning zou hij zo’n 270.000 euro zou krijgen en omdat zijn hypotheek is afbetaald, heeft hij dus ook ongeveer 270.000 euro te realiseren aan een nieuwe woning. Omdat er in zijn huidige woonplaats Schiedam geen woningen te vinden zijn in deze prijsklasse zal hij moeten verhuizen. Dit levert een nieuw probleem op: zijn vriendin Rosemarie heeft namelijk een baan in hun huidige baan en ziet het dus niet zo zitten om te verhuizen en een nieuwe te gaan zoeken. Makelaar Alex van Keulen stelt nog voor om te gaan huren, zodat ze kunnen worden verkocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uitstel van Executie-team staat voor grootste uitdaging ooit: ‘Kansloos’

Fred en zijn vriendin krijgen de opdracht om een ​​knoop door te hakken, maar als zij dit een maand later nog niet hebben gedaan, komt Martijn verhaal halen. Omdat Fred en Rosemarie niet willen verhuizen van huren, stelt hij voor om de huidige woning te verbouwen. “Wij denken dat het allemaal gewoon kan en op een gegeven moment moet je ons ook gewoon vertrouwen”, zo vertelt hij Fred. Martijn bleek ook nog een verrassing te hebben voor Fred: omdat het team ziet dat hij thuis aan het wegkwijnen is, hopen ze toch nog aan het werk te krijgen. Er is een werkplek gevonden waar hij met zijn handicap gewoon zou kunnen werken. Fred reageert enthousiast: “Ik denk dat dit wel goed gaat komen. Als ik dit eerder had geweten, was ik er al veel eerder naartoe gegaan.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bedrogen vrouw staat op randje van afgrond in Uitstel van Executie

Terwijl Fred en Annemarie genieten van een tripje naar een kerstmarkt in Duitsland, wordt er in hun huis hard gewerkt om te maken en alles opnieuw in te richten. Er wordt een nieuwe keuken in de woning gezet en een nieuwe badkamer. Het stel weet dan ook niet wat ze zien als ze thuiskomen en zijn helemaal ontroerd door hun nieuwe woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.