Verstappen wint sprintrace Imola, Wolff baalt van ‘pijnlijke situatie’ Mercedes | GPFans samenvattingRedactie
In deze GPFans Recap nemen we je in vogelvlucht mee langs het meest gelezen Formule 1-nieuws van vandaag. hoe vind je de meest besproken onderwerpen uit de koningsklasse van de autosport gebundeld in één artikel. Zo ben je binnen een aantal minuten weer volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Sprintrace Grand Prix Emilia-Romagna: Verstappen wint op spectaculaire wijze in Imola

Max Verstappen trapte de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari af vanaf pole, maar zag de leiding in de wedstrijd direct overgenomen worden door Charles Leclerc. Terwijl de Monegask flink op zijn gas trapte, wat ten koste ging van zijn banden, was Verstappen zijn banden juist aan het sparen. Hierdoor kon de Nederlander een paar ronden voor het einde een succesvolle inhaalactie inzetten en zo de voltooiing binnenhalen. Leclerc werd tweede en Sergio Pérez derde. De samenvatting van de sprintrace lees je hier.

Wolff na debacle in sprintrace: “Wil mezelf het liefste wurgen met deze snelheid”

Het lijkt momenteel helemaal nergens op bij het team van Mercedes en dat doet pijn bij de Duitse renstal. De snelheid is op dit moment nergens te bekennen en dat bleek door het feit dat zowel George Russell als Hamilton troosteloos buiten de top tiende in de sprintrace. Ook bij Wolff is het allemaal zelfs te veel met de belabberde snelheid van zijn team. “Ik hou er aan de ene kant van om het niet goed voor elkaar te hebben, het betekent dat je veel kan leren. Maar aan de andere kant is het enorm heftig om je in dat moment te ontwerpen”, zei hij in gesprek met Luchtsporten. Het hele artikel lees je hier.

Rosberg prijst ‘meedogenloze’ Verstappen om ‘briljante zet’ tijdens sprintrace

Nico Rosberg was na afloop van de sprintrace in Imola enorm onder de indruk van Max Verstappen. “Het verschil in rondetijd tussen de twee was behoorlijk groot, dus dat zal het ze morgen niet gemakkelijk maken”, vertelde Rosberg na afloop van de sprintrace tegenover Luchtsporten. “Verstappen, het is gewoon typisch, hij is zo meedogenloos.” Het hele artikel lees je hier.

Russell strijd ‘lastige’ sprintrace: “Hadden geen snelheid op de rechte stukken”

George Russell heeft een lastige sprintrace achter de rug in Imola. De Brit kwam als elfde over de finish, consequent hij tijdens de Grand Prix op zondag flink aan de bak zal moeten. Toch geeft de Mercedes-coureur de hoop niet op en denkt hij dat er nog genoeg mogelijk zal zijn. “Het was lastig”, zo gaf Russell teen tegenover de camera van Viaplay. “We hadden wel een redelijk tempo, maar we hadden geen snelheid op de rechte stukken om echt vooruit te komen en inhaalacties te doen. Het was een lastige [sessie]maar ik denk dat we morgen meer kansen zullen hebben.” Het hele artikel lees je hier.

Viscaal in zee met ARC Bratislava: Nederlander gaat rijden in World Endurance Championship

Bent Viscaal gaat dit jaar racen in het FIA World Endurance Championship. De Nederlander maakt meer dan twee weken zijn debuut namen van ARC Bratislava in Spa-Francorchamps en zal ook tijdens de 24 uur van Le Mans zijn opwachting gaan maken. “Mijn debuut in het enduranceracen was onvergetelijk. Ik had al van tevoren al veel zin in, maar een resultaat als dat van afgelopen weekend motiveert ontwikkeld naar meer. wereldkampioenschap.” Het hele artikel lees je hier.

Blijf het hele F1-seizoen op de hoogte

Ontvang het belangrijkste F1-nieuws overzichtelijk gebundeld in een korte nieuwsbrief. Inclusief specials en exclusieve interviews.

Leave a Reply

Your email address will not be published.