Volendam na dertien jaar terug in de Eredivisie; Emmen nog geen kampioen


Vrijdag 22 april 2022 om 22:08
Dominic Mostert• Laatste update: 22:54

In de navolging van FC Emmen is ook FC Volendam erin geslaagd om promoveren naar de Eredivisie te behalen. De ploeg van Wim Jonk won vrijdagavond met 1-2 van FC Den Bosch en is verzekerd van een eindklassering in de top twee. In 2009 speelde Volendam voor het laatst op het hoogste niveau. Door de overwinning van Volendam is Emmen nog niet officiële zeker van de titel. De koploper won met 2-0 van Roda J Kerkrade en heeft een zelf met twee duels te gaan, een doelsaldo.

FC Den Bosch – FC Volendam 1-2
Er waren meerdere scenario’s denkbaar voor Volendam om te promoveren, maar winst in Den Bosch zou sowieso genoeg zijn voor promotie. Al in de vierde minuut waren de bezoekers dicht bij een doelpunt: Josh Flint trof de onderkant van de lat. Het bleek een voorbode voor een weer wedstrijd met talloze grote kansen aan. Wouter van der Steen. Omdat de keeper onder de bal doorging, kon Damon Mirani die doorkoppen naar Flint, die vlak voor het doel afrondde.

Jeremy Cijntje verzuimde in een één-op-één-situatie voor de gelijkmaker te zorgen-2 kwam op 0. Een voorzet van Derry John Murkin werd doorgekopt door verdediger Victor van den Bogert van Den Bosch, daarna clubtopscorer Robert Mühren van dichtbij toesloeg. Een hard schot van Soufyan Ahannach spatte daarna uiteen op de paal, daarna een stiftje van Torino Hunte na een mooi hakje van Ahannach. Dertien minuten voor tijd viel de 1-2 korte staat: met een mooiepass opgesteld Jordy van der Winden ploeggenoot Sebastiaan van Bakel in om de keeper te omspelen in een leeg doel af te ronden. Hunte liet een grote kans op de 2-2 liggen, omdat Mirani de bal voor de lijn weghaalde. Daarna werd het duel zelfs gestaakt omdat supporters dingen op het veld aanslagn. Na de hervatting ontstaan ​​een opstootje: Douglas kreeg direct rood en Dean James zijn tweede geel.

FC Emmen – Roda JC Kerkrade 2-0
Emmen was zeker van promotie, maar hoopte vrijdag de kampioensschaal in ontvangst te mogen nemen. moet de ploeg winnen van Roda JC en zelf zou Volendam punten moeten verspelen. Alleen deel één van het scenario kan uit. Emmen opende de zevende minuut: Ja, er ontstond een vlak-twee-situatie. Jasin-Amin Assehnoun kreeg de kans om beheerst in de korte hoek te schieten. Roda moest verder met tien man zoals Richard Jensen de doorgebroken Reda Kharchouch neerhaalde. Met een man meer verdubbeld Metehan Güçlü de marge na een voorzet van Lucas Bernadou.

Telstar – FC Eindhoven 0-1
De wedstrijd kwam pas in de slotfase tot ontbranding. Telstar ontvangen een directe rode kaart: Randy Wolters ontvangen een directe rode kaart en werden een strafschop in. Die benut door Joey Sleegers. In de fase daarvoor geplaatst. Door de zege staat Eindhoven met 67 punten op de derde plaats. Directe promotie is niet meer mogelijk voor de Rob Penders, dus vormen de play-offs van de laatste houvast.

Excelsior – Jong AZ 3-3
Na wat kansen over en weer nam Jong AZ de leiding in Rotterdam. Zico Buurmeester stuitte in eerste instanties nog op Stijn van Gassel, maar was succesvol met een herkansing. Reuven Niemeijer maakte niet veel later de gelijkmaker met een schuiver onder Beau Reus door. Hierna miste Excelsior twee strafschoppen in korte tijd: Dallinga stuitte op Reus en Azarkan schoot naast. Aan de andere kant maakte Buurmeester zijn tweede doelpunt door een afgemeten voorzet van Bram Franken binnen te glijden. Niemeijer kwam met een antwoord en trok de stand weer gelijk met een schot uit een afgezwaaide hoekschop. Nog later bracht Niemeijer de bal voor en werd deze per abuis binnengewerkt door Jong AZ’er Loek Postma. Fedde de Jong bracht Jong AZ vijf minuten weer naast Excelsior met een kopbal, wat direct het laatste doelpunt was in Kralingen.

NAC Breda – FC Dordrecht 1-2
Op slag van rust NAC als eerste teen in het Rat Verlegh Stadion. Een fraaie voorzet van Boris van Schuppen werd door Feyenoord-huurling Naoufal Bannis tegen de touwen gekopt. Zelfs na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een voorzet van Jacky Donkor kon binnengeschoten worden door Mathis Suray. De Dordtenaren waren minimaal gelijkwaardig aan de thuisploeg en kwamen een kwartier voor tijd bijna op een afstandsschot van Mauro Savastano. In de blessuretijd zorgde Sergio Tremour voor extase bij Dordrecht door een voorzet van Jaymilio Pinas achter Olij te schieten.

Helmond Sport – De Graafschap 0-4
De Graafschap prei al snel op te komen in Helmond, maar het doelpunt van Sam Hendriks werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook de treffer van Giovanni Korte ging minuten later niet door om dezelfde reden. Na een kwartier maakte De Graafschap een goed doelpunt. Een vrije trap van Danny Verbeek werd binnengekopt door Jasper van Heertum. De piepjonge invaller Basar Önal maakte op slag van roest met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal de tweede De Graafschap-treffer beneden hij een knappe solo zelf afrondde. Na rust nam De Graafschap verder afstand door een hard schot in de korte hoek van Camiel Neghli. De middenvelder van De Graafschap zorgde even voor tijd voor het slotakkoord door met een afstandsschot de vierde en laatste treffer te maken.

TOP Oss – Almere Stad 2-3
Almere City kwam op een kwartier op in Oss. Een hoekschop van Almere City kon niet weggewerkt door TOP Oss, later worden Danny Post attent bleek en de 0-1 binnen kon werken. Maarten Pouwels bracht de nog bezoekers uit: voor rust op een afzonderlijke maar tegen een voorzet van Lance Duvestijn aan te lopen. Na roest samengesteld diezelfde Duijvestijn vanaf de strafschopstip voor de derde Almeerse treffer. Roshon van Eijma kopte tien minuten tijd TOP dichter bij Almere, later Joshua Sanches na het binnenlopen van een voorzet het weer helemaal terug bracht in Os. Verder dan deze treffer kwam de Ossenaren echter niet meer.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Leave a Reply

Your email address will not be published.