‘Volgende stap Malacia lijkt me goed voor hem’ | voetbal

DOELMAN

Fabian de Keijzer van FC Utrecht vond ik sterk spelen in De Kuip”, aldus de voormalig international van onder meer FC Twente. „Hij had de juiste momenten een aantal belangrijke reddingen en kon niets doen aan de verkeerde momenten van Mike van der Hoorn. Hij zit niet voor niets ook bij Jong Oranje.”

VERDEDIGING

Jurrien Timber van Ajax is mijn speler van de week. Hij kent een fantastisch seizoen tot nu toe en in een moeilijke wedstrijd bij NEC, zie dat hij erbovenuit steekt. Hij heeft zoveel roest in zijn spel en dat straalt ook af op een elftal dat het even lastig heeft. Zowel in het beschermend opzicht als aan de bal nooit in paniek. Onder druk weet hij het altijd nog voetballend op te lossen en zijn inspeelpass is top.”

Sam Beukema van AZ is als hij speelt, ook redelijk vaak belangrijk. Hij staat er als het nodig is en dan ben je een echte prof. Nu was hij belangrijk met de assist op de 2-1 vlak voor tijd, door helemaal op te stomen en het overzicht te houden bij de voorzet. Knap als je niet altijd negentig minuten speelt.”

Sam Beukema.

Sam Beukema.

Jordan Teze van PSV knokte zich weer terug in het elftal dit seizoen en had de pech te moeten afhaken toen hij bij Oranje zat. Het is dat hij gewoon zijn niveau weer haalt en zorgt ervoor dat ‘in the picture’ blijft voor het Nederlands elftal. Je ziet aan zijn spel dat hij vertrouwen heeft en maakt hij stappen.”

Tyrell Malacia van Feyenoord is de linksback. Hij was aanvallend goed tegen FC Utrecht en ook in de duels. Hij wordt zeker gelinkt aan Olympique Lyon en ik denk zeker dat hij fysiek mogelijk nog een heeft gemaakt. Dat gaat vanzelf als je mee moet op dat niveau. Hij is zelf toe aan een volgende stap. Dat lijkt me goed voor hem, na wat jaren in de Eredivisie.”

Tyrell Malacia laat zijn tanden zien tegen FC Utrecht.

Tyrell Malacia laat zijn tanden zien tegen FC Utrecht.

MIDDENVELD

Fredrik Midtsjø mis je echt als je hem weghaalt bij AZ. Hij is een stofzuiger, een balafpakker en kan bikkelhard zijn, maar is wel een echte voetballer aan de bal. Alles gaat naar voren teen. Ik ben benieuwd wat er in dit seizoen met hem gaat gebeuren. Hij lijkt me een type speler voor Duitsland en ik zou hem wel eens bij een club als Borussia Mönchengladbach willen zien.”

Michel Vlap van FC Twente staat op 10. Hij pakt de draad op een moeilijke periode. Met zijn gedrevenheid, het willen veroorzaken, zijn loopvermogen en daarmee ook het trekken voor medespelers. Er kwam wat kritiek op zijn rendement, maar hij scoorde tegen Sparta.”

Kenneth Taylor van Ajax staat ook in het elftal van de week. Richting zijn wissel zag je dat het ‘tankie’ leeg en werd het wat slordiger. Hij beschermde zich als basisspeler goed staande in deze entourage, bij een ploeg in de titelrace. Dat is even anders dan de routine die duels bij Jong Ajax misschien zijn geworden. Je ziet belangrijke basiskwaliteiten bij hem, met het heel graag de bal willen hebben, zijn goede aannames en het gelijk vooruitkijken en willen spelen.”

Kenneth Taylor aan de bal tegen NEC.

Kenneth Taylor aan de bal tegen NEC.

„Aan Jesper Karlsson van AZ zie je dat hij heel belangrijk wil zijn voor het team. Hij is veel op, is gevaarlijk met zijn schoten, zijn loopacties en scoorde ook weer tegen SC Heerenveen. Hij is altijd dreigend. Ik ben benieuwd wat de volgende stap zal zijn.”

AANVAL

Brian Brobbey van Ajax startte in de bekerfinale en zat nu weer op de bank tegen NEC met een goede concurrent als Haller. Toch zie je dat hij op deze leeftijd is gekomen en in de helft dat hij speelde niet aanwezig is met fysiek en uiteindelijk nog winnende goal. Hij stond er. Dat is knap, wanneer er veel druk op staat in deze fase van het seizoen.”

Brobbey werd matchwinner.

Brobbey werd matchwinner.

Luis Sinisterra van Feyenoord draait een fantastisch seizoen en was nu op de valreep weer besloten met zijn winnende doel na een individuele actie. ‘Zulke spelers hebben we ook in de jeugd’, hoorde je bij zijn moeizame begin wel eens. Hij is uitgegroeid tot een jongen die Feenoord veel geld kan gaany en is ook echt een van de spelers naar wie ik heel benieuwd ben naar de donderdag tegen Olympique Marseille. Een mooi meetmoment.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.