waar moet je op letten bij het boeken van een golfvakantie? • Golf.nl

Begonnen met golfen, handicap 54 gehaald, al een aantal banen gespeeld en je handicap zakt gestaag. Het zou toch wel heel leuk zijn om de clubs mee te nemen op vakantie… Maar hoe doe je dat? Eric Bakker, directeur van golfreizenspecialist Pin High Golftravel, geeft 6 tips.

Regelmatig krijg ik de vraag van, waar en hoe je een golfvakantie moet boeken als je als golfer nog niet zoveel ervaring hebt. Het is het beste om een ​​eerste golfvakantie te boeken. Ben ik goed genoeg? Zijn de banen geschikt voor mij? Hoe neem ik alles mee als ik ga vliegen? En vooral, waar moet ik naartoe? Het goede nieuws is dat het kan, en het leuke is om te golfen tijdens je vakantie, resultaat je niveau. Alle tijd, geen stress en lekker genieten als je banen Kiest die bij jou passagier. En om uit te vinden wat verleden, is deze checklist superhandig.

Checklist golfvakantie

 1. Wanneer wil je ongeveer op golfvakantie?

  a. Tussen april en oktober: dan is het dicht bij huis vaak al heerlijk golfweer! Ga met de auto een paar dagen weg. Zit je niet aan het weekend, vertrek dan op zondag en boek 4 nachten met 2 greenfees. Dan heb je 1 rustdag in het midden. Ideaal om wat van de omgeving te zien of een beetje te oefenen.

  b. Tussen oktober en april: dan is Zuid-Europa het handigst. Spanje, Portugal, Griekenland. Vroeg boeken kopen meer keuze en voordelige tickets. Drie keer golfen in een week is ideaal.

 2. Welke banen moet je kiezen?

  Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag voor een geslaagde golfvakantie. Kies gerust een baan die niet top beoordeeld wordt. Een 7 is ook prima en dan heb je meer kans dat de baan rustig is. Bovendien zijn deze banen vaak voordeliger. Met handicap 28-54 word je echt niet vrolijk als je een dure greenfee geboekt en geboekt binnen twee uur 9 holes te spelen binnen twee uur regelmatig je bal moet zoeken en de ballen van de vlucht je achter dichtbij landen. De snelle, lage handicappers kiezen voor de topbanen.

 3. Starttijden boeken, wat is handig?

  Boek starttijden rond 12.00 uur. Dan kan je ‘s ochtends rustig ontbijten, heb je tijd voor een kop koffie, kan je op de drivingrange alvast wat inslaan en belangrijk: de snelle spelers zijn de baan al in, dus minder kans dat je wordt. Bovendien ben je rond 16.30 uur terug en heb je nog alle tijd voor een drankje op het terras.

 4. Je gaat vliegen, neem je je golftas mee?

  Met uitzondering van KLM betaal je extra als je je golftas meeneemt. Dat doen de meeste golfers en het gesjouw valt in de praktijk best mee. Reken op circa 80 euro voor een retour. Voor dat geld kun je ook via clubstohire.com een ​​set bevestigd ter plaatse klaarstaat. Golfbanen verhuren ook vaak sets, maar die zijn veel duurder en je hebt geen idee wat je krijgt. Neem je je set mee, dan is een speciale reishoes voor je golftas om te voorkomen. 1. Duidelijk, maar waar moet je naartoe?

  Tussen april en oktober met de eigen auto:
  – Duitsland: Schloss Haag GC vlakbij Wellings Parkhotel, Habichtswald GC vlakbij Hotel Surenburg, Paderbornerland GC vlakbij Premier Park Hotel
  – België: Pierpont met hotel op de baan
  – Frankrijk: St Omer (zie foto bovenin), Arras, beide met hotel op de baan
  – Nederland: St. Nyk vlakbij Parkhotel Tjaarda (foto hieronder)

BurgGolf Sint Nyk

Tussen oktober en april met het vliegtuig:
– Griekenland: Corfu of Kreta met hotels op of nabij de baan
– Spanje: Terraverde Emporda of Montecastillo (zie onderstaande foto) beide met hotel op de baan
– Portugal: Vidago, Campo Real, Aroeira, alle drie met hotel op de baan. Of in de Algarve: Espiche vlakbij Cascade Wellness

 1. Waar boek je een golfvakantie?

  Je kunt natuurlijk alles zelf rechtstreeks boeken, maar dat is het beste een gedoe met uitzoekwerk. Het makkelijkste én veiligste boek je golfvakantie bij een golfreisspecialist die SGR-lid is. Natuurlijk zie ik graag dat je bij Pin High boekt, maar kijk rustig rond.

Hopelijk heeft deze checklist een beetje geholpen om een ​​voor jou passende golfvakantie te vinden. Wij vinden het in ieder geval superleuk, maar bedenk wel dat het heel helpen oplossen is!

Ook zin gekregen in een golfvakantie?

Over de auteur

Erik Bakker - Pin High Golftravel

Eric Bakker (57) startte ruim 30 jaar geleden met 2 partners Pin High Golftravel. Het is zijn passie om golfers te selecteren met de leukste hotels en bijzondere banen. Twee keer per jaar letterlijk als hij als reisleider meegaat met een ‘surprisereis’ naar een tot onbekende maar heel bijzondere bestemming. Pin High is een doel op het gebied van golfvakanties in Nederland en Vlaanderen en behoren tot de top 10 van de wereld. Voor GOLF.NL schrijft Eric over reiservaringen en interessante wetenswaardigheden over golftrips.

Leave a Reply

Your email address will not be published.