Wall Street wankelt | IEX.nl

Wall Street strompelde en wankelt. De Amerikaanse beurs onder de hevige verkoopdruk om te vallen.

De korte termijnniveaus lijken niet stand te houden. Op het moment van schrijven staan ​​deze serieus onder druk.

Wall Street

De verkoopdruk die eerst wat prei te verdampen, komt in alle hevigheid terug. Het technische plaatje van Wall Street wankelt aan alle kanten.

De meeste beleggers hebben moeite het monetaire beleid van de Federal Reserve te plaatsen. Het is lastig om dit beleid goed in te schatten te vinden.

Enerzijds om de zaak aan te pakken wel onderkend. Dat is een te krap monetaire beleid alle economische slagkracht in de kiem zal smoren. En hoge regelmatige met een stagnerende economie is de laatste waar de markt op zit te wchten.

De cruciale steun voor de S&P 500 index op 4.108,37 punten staat thans onder druk. Indien deze bodem breekt, gaat het luik naar de kelder helemaal open.

Alle steunniveaus wankelen

De S&P500 noteert slechts 1% boven haar laagste punt van dit jaar af. Het gebrek aan hersteld vermogen is een illustratie van het verloop in de afgelopen weken.

Technisch blijft de Amerikaanse aandelenbeurs zich uitstekend broos ontwikkelen.

Op lange termijn staan ​​alle technische indicatoren en op rood.

  • Alle langetermijn uptrends zijn verlaten
  • Elke index van Wall Street noteert onder de lijn van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde
  • Bovendien krult van elke beursindex de 200-dagenlijn neerwaarts
  • Lagere toppen signaleren aanhoudende verkoopdruk
  • Gebrek aan herstelkracht wordt rossen manifest
  • De belangrijke steunniveaus lijken het te begeven

Deze keer bekijk ik belangrijke Amerikaanse indices. Maar ik begin met de AEX, die ook nog niet uit de zorgen is.

Nederlandse beurs blijft zwak

De AEX-index vormt rond 750 punten een lagere top onder de voormalige bodems. Deze oude steun constructie dan als nieuwe weerstand. Zolang de koers blijft, oogt het technische beeld negatief.

Er ligt een eerste steun op 632,12 punten (van 17 februari 2020). De weerstand ligt rond 750.

De 200-dagenlijn van de AEX-index (rode glooiende lijn) krult neerwaarts. Dit op een verslechtering in de technische conditie.


S&P 500 index vormt lagere top

De S&P 500 index glijdt rossen verder weg. De duidelijke recente lagere koerstop van 1 april rond 4639,35 punten dalende koersdruk. Eerder was al de uptrend gebroken.

Indien de S&P 500 index ook nog onder de steun van 4.108,37 punten zakt, gaat het luik helemaal open. Dat zou een verkoopsignaal gericht, later er ruimte vrijkomt voor een verdere koersdaling richting 3.723,21 punten.

De neerwaartse tendensen van de 200-dagenlijn (rode glooiende doorlopende lijn) signaleert een duidelijke verzwakking in de technische omstandigheden.

Nasdaq 100 index zet steun 12.967,18 onder druk

Het technische plaatje van de Nasdaq 100 index staat serieus onder druk. Nu de steun van 12.967,18 punten (de bodem van 14 mei 2021) lijkt niet te houden, valt de bodem onder de markt vandaan.

Een afwikkeling neerwaartse doorbraak onder 12.967,18 zou een verkoop signaal, met 10.677,85 als eerst volgende koersdoel naar onder.

De eerste verzwakking was de uitbraak uit het langetermijn trendkanaal. Daarna werd er een lagere top gevormd op 15.265,42 punten (de top van 1 april). Die wees op verkoopdruk.

De krul naar onderen van 200-dagenlijn de uitvoeringe technische conditie.

SOX-index verder en krult neer

In de SOX-index (die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft) was de bodem rond 3.200 punten al gebroken. Ook was de trend al gebroken. De lagere top rond 3.633,14 punten (de top van 1 april) de verkoopdruk.

Er ligt een eerste tussenliggende steun rond 2.800 punten, maar de echte steun ligt er pas rond 2.102,16 punten (de bodem van 25 september 2020).

Transport-index weet broek niet op te houden

De Transport-index was al bodem, onder de bodems van medio 2021 waren gesneuveld. Ook in de transportsector was de trend al vertrokken.

De recente lagere top rond de nieuwe verkoopdruk. We zien pas steun rond 4.767,36 punten (de bodem van 25 september 2020).

Ook bij de Transportation-index van de neerwaartse krul van de 200-dagenlijn de zwakke technische conditie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.