Weekend vol supportersgeweld; RKC Waalwijk biedt excuses aan voor gasten uit België


Dinsdag, 26 april 2022 om 18:53• Laatste update: 21:13

Een groep Belgische supporters heeft zich flink misdragen rondom het duel RKC Waalwijk – PEC Zwolle van afgelopen zaterdag. De kelderkraker in de Eredivisie, die werd gewonnen door de bezoekers uit Overijssel, werd ontsierd door misdragingen van supporters. Hetgeen eindigen na afloop tot grote vechtpartijen van clubs, waarbij afwikkelen in actie om te komen tot herstel. De Belgische fans waren notabene zelf uitgenodigd door de aanhang van RKC om de wedstrijd te bezoeken, zo melden de Waalwijkers op de club.

Een gedeelte van de RKC-fans had een groep Belgische supporters uit Beveren uitgenodigd om de thuiswedstrijd tegen PEC bij te wonen met de hoop op extra steuntje in het rug te krijgen. De Belgen kwamen echter met hele andere plannen naar Waalwijk toe en misdroegen zich gedurende de wedstrijd in het stadion. De misdragingen bevatten ook buiten de stadionpoorten tot chaotische taferelen. “RKC betreurt het dat veel welwillende supporters spannende momenten hebben meegemaakt. Het mag duidelijk zijn dat deze personen niets in het Mandemakers Stadion te zoeken hebben gehad”, schrijft de Eredivisionist op de website.

Veertig eisen te pas komen om de ongeregeldheden te stoppen. Ze komen bij door de groep met Belgische supporters onder meer zijn bespuugd en bekogeld met glas. Een politiewoordvoerder weten ‘dat er niemand gewond is geraakt, ook geen agenten’. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht. RKC-directeur Frank van Mosselveld laat weten dat de club de ongeregeldheden zijn overleden. De ‘steun’ van de zuiderburen heeft RKC niet geholpen. PEC Zwolle ging er dankzij een 0-2 overwinning met drie hele belangrijke punten vandoor in de strijd tegen degradatie.

Ook onrustig bij Fortuna – Go Ahead
Afgelopen zondag was het ook onrustig na afloop van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles (1-0). Supporters van beide clubs begonnen met elkaar op de vuist op een industrieterrein bij de A2, zo meldt De Limburger. Op beelden van VKMAG is te zien hoe de supportersgroepen elkaar onder meer met riemen te lijf gaan. Laat weten op de hoogte te zijn van de massale vechtpartij, maar dat er geen aangifte is gedaan en er verder geen onderzoek zal plaatsvinden naar de ongeregeldheden. Het is niet bekend hoeveel supporters betrokken waren bij het handgemeen.

PEC is RKC door de overwinning tot op twee punten genaderd en bivakkeert op een zestiende plek op de ranglijst. RKC bezet de vijftiende plaats, maar het gat met de laatste plek is nog maar drie punten. Fortuna Sittard is door de overwinning op Go Ahead, die gewonnen is met een van veranderd schot van Zian Flemming, over RKC heen geklommen op de ranglijst. Fortuna bezet met nog vier speelronden te gaan van drie punten op de plek clubs tot het spelen van play-offs om promotie/degradatie.


Leave a Reply

Your email address will not be published.