Welke films zijn vanaf vandaag nieuw in de bioscoop te zien


titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Vuur starter (2022)


Regie: Keith Thomas | Vorm: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon, Michael GreyeyesAl meer dan jaar zijn ouders Andy en Vicky op de vlucht om hun dochter Charlie uit te houden van een duistere overheidsinstantie die met Charlie’s hebben gegeven om vuur te maken een massavernietigingswapen wil creëren. Andy heeft Charlie geleerd hoe ze haar kracht, die wordt uitgelokt door woede van pijn, onschadelijk kan maken. Maar als Charlie elf jaar is, vind ze het moeilijker haar gaf te oefeningen… Bekijk de aanhangwagen van Vuur starter.

Wilde weide (2019)


Regie: Jan Haft | Vorm: Sebastian Winkler

De gevarieerde en veelzijdige bloemenweide – een paradijs, een hotspot van biodiversiteit vlak voor onze deur! ‘Meadow Wild’ is een verkenning van deze onderzocht habitat. Bekijk de aanhangwagen van Wilde weide.

Magisch IJsland (2019)


Regie: Jan Haft | Vorm: Sebastian Winkler

Vulkanische heeft IJslands ruige activiteiten zoals nergens anders op aarde, zowel boven als onder water. Hoe overleven dieren op dit ruwe terrein? Wat is nodig om tussen gletsjers, woestijnen en vulkanen te leven? En hoe ga je met water dat bijna kookt en bijna bevriest? Deze film geeft een uniek inzicht in de vele van IJslands bizarre landschappen, ze van kleur veranderen door de seizoenen heen. Dit is IJsland zoals je het nog nooit hebt gezien. Bekijk de aanhangwagen van Magisch IJsland.

Ali & Ava (202)


Regie: Clio Barnard | Vorm: Adeel Akhtar, Claire Rushbrook, Ellora Torchia, Shaun Thomas

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun opgesteld liefde voor muziek, ook al gedefinieerde smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relaties en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Lees de recensie van Ali & Ava geschreven door Lisa van der Waal –

Bekijk de aanhangwagen van Ali & Ava.

Moederdag (202)


Regie: Eva Husson | Vorm: Odessa Young, Josh O’Connor, Colin firth, Olivia Colman

Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (Odessa Young) is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens (Colin Firth, Olivia Colman). De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul (Josh O’Connor) te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sheringhams. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

Lees de recensie van Moederdag geschreven door Kaj van Zoelen –

Bekijk de aanhangwagen van Moederdag.

Fabian Oder der Gang vor die Hunde (202)


Regie: Dominik Graf | Vorm: Tom Schilling, Albrecht Schuch, Saskia Rosendahl, Michael Wittenborn

Berlijn, 1931. Overdag werkt Jakob fabian op de reclameafdeling van een sigarettenmerk maar ‘s nachtsstruint hij het nachtleven van Berlijn af met zijn rijke vriend Labude. Nadat Fabian kennismaakte met de vorige Cornelia, lukt het hem om voor een kort moment zijn pessimistische te vergeten. Hij valt als een blok voor Cornelia maar een weergave van de werkelijkheid: hij wordt weergegeven. Het contrast tussen zijn nieuwe omstandigheden en die van Cornelia, die flink stappen maakt in haar carrière dankzij een gecharmeerde baas, begint zijn tol te eisen. Het is echter niet alleen zijn wereld dat uit elkaar valt.

Lees de recensie van Fabian Oder der Gang vor die Hunde geschreven door Aram Isaac –

Bekijk de aanhangwagen van Fabian Oder der Gang vor die Hunde.

De richel (2022)


Regie: Howard J. Ford | Vorm: Brittany Ashworth, Ben Lamb, Nathan Welsh, Louis Boyer

Een klimavontuur van twee vriendinnen verandert in een angstaanjagende nachtmerrie. Nadat Kelly de moord op haar beste vriendin op camera heeft vastgelegd, wordt ze de volgende aanval van een groep vrienden die voor niets uit de weg gaan om het bewijsmateriaal en die henwerkt te vernietigen. Vrezend voor haar leven begint ze aan een verraderlijke klim op een steile bergwand. Haar overlevingsinstinct wordt zwaar op de gesteld wanneer ze op slechts enkele meters afstand vast komt te zitten met de moordenaars. Bekijk de aanhangwagen van De richel.

Nederland Onder Water (2022)


Regie: Arthur de Bruin | Vorm:

Ga mee op reis, bekijk ons ​​land met nieuwe ogen! In deze film ontdekken we Nederlands meest verborgen natuur. Ontmoet verrassende wereldbewoners in een prachtige wereld. Dieren met karakter waarin veel parallellen te ontdekken zijn met onze eigen wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor. Bekijk de aanhangwagen van Nederland Onder Water.

Aantekeningen uit Brussel (202)


Regie: Nadine van Loon | Vorm: Anne-Cécile Gault, Beate Gminder, Joanna Sopinska

Nadine van Loon’s documentaire debuut Notes from Brussels volgt drie sterk dialoog vrouwen in verschillende fasen van hun leven die onder de hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen hun Europese droom nastreven. Bekijk de aanhangwagen van Aantekeningen uit Brussel.

Myanmar Dagboeken (2022)


Regie: Het Myanmar Film Collectief | Vorm:

Een hybride documentaire film met persoonlijke verhalen over het leven onder Myanmar’s wrede junta regime in de nasleep van de militaire staatsgreep van 1 februari 2021. Winnaar van de prestigieuze Berlinale Documentary Award 2022. Bekijk de aanhangwagen van Myanmar Dagboeken.

Geluiden van het Zuiden (202)


Regie: Hubert T. Neufeld | Vorm: Ruben Hein, Hubert T. Neufeld

De liefde van de Nederlandse muzikant Ruben Hein voor de natuur en wilde dieren heeft altijd centraal gestaan ​​in zijn creativiteit. Maar toen hij besloot om Antarctica en het sub-Antarctische gebied te bezoeken, enkele van de wilde gebieden op aarde, kon hij niet hoe diep de ervaring hem zou raken. Het begon allemaal toen een jonge moeder een jongetje meenam op een uitgebreide vogelexcursie. Als wezens sterven een groot deel van ons leven doorbrengen op een bijna onophoudelijke opeenvolging van scherm en smartphone-s, zijn de ontspanningen van de samenleving overal om ons heen en de geschiedenis van de beschaving bijna altijd in onze oren. Wat doet dit met ons en tegen welke prijs? Hoe vaak krijgen we echt de kans om los te breken. Bekijk de aanhangwagen van Geluiden van het Zuiden.

Zoveel weet ik dat het waar is (2022)


Regie: Andrew Dominik | Vorm: Earl Cave, Nick Cave, Andrew Dominik, Warren Ellis

Deze documentaire brengt de uitzonderlijke creatieve samenwerking tussen Nick Cave en Warren Ellis in beeld. Opgenomen in de lente van 2021 in Londen en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums ‘Ghosteen’ (Nick Cave & the Bad Seeds) en ‘Carnage’ (Nick Cave & Warren Ellis). De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven. Een bijzondere bijdrage komt van hun vriendin Marianne Faithfull, met wie zij in het verleden samenwerkten. Bekijk de aanhangwagen van Zoveel weet ik dat het waar is.

Donkergroen (202)


Regie: Jesper Buijvoets | Vorm: Paul Rosolie

Dark Green volgt avonturier, bioloog en verhalenverteller Paul Rosolie diep de Peruaanse jungle in. Hij reist alleen, te voet, op zoek naar de laatste wildernis op aarde. Het is een reis naar het van de jungle, maar tegelijkertijd een mens zoektocht naar de relatie van de moderne natuur. We leren meer over het gebied. Wat is er zo uniek aan deze regio in Peru, een provincie zo rijk aan natuurschoon dat zij de naam Moeder van God draagt? Welke gevaren liggen op de loer? En hoe zet Paul zich in om haar te beschermen? Bekijk de aanhangwagen van Donkergroen.

fijnproevers (2022)


Regie: Mannin de Wildt | Vorm: Sanne Langelaar, Sinan Eroglu, Holly Brood, Sanne Vogel

Foodies is een verfrissende en sprankelende romantische komedie. Wat heb je over voor je droombaan, de zoektocht naar ware liefde en heb je je de moed om jezelf te durven zijn? Sam (32), is een populaire foodblogger die al van soorten af ​​aan haar eigen kookboek wil schrijven. Als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de mislukte chef en ook degene waar zij verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf verder in de problemen. Niet alleen haar carrière en levenslange droom komen hiermee op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze daadwerkelijk kan zijn. Bekijk de aanhangwagen van fijnproevers.

Wilde paarden: een verhaal uit de Puszta (202)


Regie: Zoltán Török | Vorm:

Er is een verborgen land in het hart van Europa waar de op een grootste kudde wilde paarden ter wereld leeft. Driehonderd Przewalski-paarden leven op de steppen van Oost-Hongarije, of zoals ook bekend onder de naam, de poesta. De film volgt het verhaal van een pasgeboren veulen met de naam Dot. De wilde paarden zijn sociale dieren en ze moeten de zeer relaties binnen deze speciale dierengemeenschap leren kennen, wat niet altijd gemakkelijk is. Terwijl het veulen opgroeit, zien we dit unieke grasland in haar ongekende aan flora en fauna. Bekijk de aanhangwagen van Wilde paarden: een verhaal uit de Puszta.

Laatst levend gezien (2022)


Regie: Brian Goodman | Vorm: Gerard Butler, Dani Deette, Jamie Alexander, Russell Hornsby

Wanneer Will (Gerard Butler) zijn (aanstaande) ex- Lisa (Jamie Alexander) naar het huis van zijn schoonvrouwen werkt, verdwijnt op de openbare wijze tijdens een stop bij een benzinestation. In een wanhopige poging om haar te vinden, schakelt Will zowel de lokale politie als Lisa’s ouders in. Wanneer Will plot zelf de hoofdverdachte wordt, neemt hij het heft in eigen handen… Bekijk de aanhangwagen van Laatst levend gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.