Wilfred Genee wordt hard aangepakt in eigen radioshow: ‘Je bent enorm laf’


Vrijdag, 6 mei 2022 om 20:44
Jeroen van Poppel• Laatste update: 20:57

Wilfred Genee duidelijk al te veel te zeggen over de rel rond Johan Derksen. De presentator werd vrijdagmiddag in zijn eigen BNR Nieuwsradio-programma De vrijdag zet gemaakt door Martijn Koning, die Genee stevig aanpakt. “Mag ik zeggen dat ik je enorm laf vind?”, de cabaretier, die wordt uitgenodigd als sidekick. “Dat mag jij absoluut vinden”, reageert Genee.

Genee krijgt de vraag van Koning hoe het gaat. “Het gaat uitstekend”, reageert de presentator, die wekelijks te is op BNR. “Het was met name een rustige week, hoewel, ik ben met de kinderen zelfs naar het strand in Scheveningen geweest. Ik weet niet van dat nou de meest verstandige keuze was”, grinnikt Genee. “Er waren veel mensen mee bezig, had ik de indruk.”

Tot nu toe heeft Genee amper iets in de media gezegd over het stopzetten van Vandaag Inside. “Het heeft op dit moment niet zo veel zin om in emoties te reageren. De emoties lopen op een gegeven moment zo hoog op, dat ik denk dat het verstandiger is om zelfs een pas op de plaats te maken. gaat wordt het allemaal veel lastiger.” De anchorman zegt te hebben geleerd van de vorige Akwasi-rel, die in de zomer van 2020 al bijna tot het stopzetten van de talkshow. “Ik denk dat ik in deze situatie wat en rustiger ingetogener ben geweest en niet heb om alles op te lossen”, zegt Genee.

Koning neemt daar geen genoegen mee. “Ik mag jullie graag en kijk altijd, maar ik vind dit moeilijk: het lijkt wel ook altijd een beetje de verantwoordelijkheid die jullie zeggen en doen. Jullie weten dan in dat slachtofferschap. gaan we met wie ik dat vergelijk : Pepe. Dat is zo’n verdediger die keihard uitdeelt en echt snoeihard is, en zodra hij dan zelf een tikje krijgt, dan hij liggen janken.

Genee vindt het echter beter om de rust te bewaren en lijkt zelfs een opening te laten voor een comeback. “Natuurlijk ben ik met je eens dat er op een gegeven moment wel een verhaal naar buiten moet komen, maar bij de vorige rel vielen met naam Johan en René over elkaar heen om heel veel dingen te vertellen in de media”, zegt hij. “Daar heb ik van geleerd dat we nu misschien wat ingetogener moeten zijn. Ik ga niks meer zeggen, want ik heb je aangegeven: ik denk dat je nu vanuit rust veel meer kunt bereiken.”

Koning steekt vervolgens nog steviger van wal en eist commentaar van Genee. “Jullie heeft een hele grote, sterke achterban, die jullie altijd altijd goed weten te mobiliseren. Een deel daarvan is ook wel pittig, maar dan kun je toch niet zoveel olie op het vuur gooien, en zoveel heisa maken in Nederland, en dan zeggen: ‘We willen er niet meer over praten.’ Dat is uitdelen, en dan zelf wat krijgen en op de grond gaan liggen. Mag ik dan zeggen dat ik het enorm laf vind?” Genee heeft er geen problemen mee dat Koning dat zegt, maar blijft bij zijn standpunt.

De cabaretier doet een laatste poging om Genee uit de tent te lokken. Jullie gaan soms zelfs zo ver dat ik daar zelf als cabaretier soms laatste van heb. Jullie gaan zo ver met jullie grappen dat jullie daar bijna de grens mee stellen, en je dan verschuilt achter ‘het vrije woord’. Maar ‘het vrije woord’ is niet dat Johan Derksen elke domme stemmen mag doen die hij wil, maar ook dat ik daar dan van mag zeggen dat ik Johan Derksen soms een hele grove, oude teringlijer word…” gevoelens op.”


Leave a Reply

Your email address will not be published.