Willem II grijpt strohalm in strijd om handhaving met benauwde zege op Vitesse | Eredivisie

Willem II heeft zondagmiddag een enorme belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Tegen Vitesse bleek de treffer van spits Jizz Hornkamp in de vierde minuut goud waard. Gescoord werd er daarna namelijk niet meer: ​​1-0.

Door Max van der Put

De spelersbus van Willem II werd zondagochtend door honderden fans onthaald met gezang en vuurwerk om de ploeg een hart onder de riem te steken voor de must-win-wedstrijd Vitesse.

Overspannen onderin
Met nog vier speelrondes te gaan is het onderin ongemeen spannend. Bekijk hier het programma van de degradatiekandidaten.

De spelers wisten dus wat er van ze werden verwacht en schoten uit de startblokken. Bij de eerste kans was het directe raak. Leeroy Owusu vond de buitenspits Jizz Hornkamp, ​​die beheerst de 1-0 binnen knalde in de vierde minuut.

Nadat de Arnhemmers van de schrik waren bekomen, grepen ze het initiatief en drongen de thuisploeg achteruit. Grote kansen blijven echter lang uit voor Vitesse, hoewel Willem II zich een paar keer over zich afspeelt in het uitverkochte stadion.

Willem II kwam nog weinig in de buurt van het vijandelijke doel, maar had vlak voor rust bijna een gelukje toen een hoge voorzet van Ché Nunnely het doel in prei te zeilen. Keeper Markus Schubert kon de bal nog net over de lat tikken.

Jizz Hornkamp haalt uit voor de 1-0.

Jizz Hornkamp haalt uit voor de 1-0. © Pro Shots / Marcel van Dorst

Willem II begon een tweede helft, waarin het spelbeeld niet veel anders was. Vitesse er wel iets meer de kaarten in, wat de ploeg van Thomas Letsch een paar gele opleverde.

De kansen schaars. Willem II zwaar vermoeid; Jizz Hornkamp had al na driekwart wedstrijd last van kramp. Hij werd vervangen door Elton Kabangu. Vitesse bleef aandringen, maar Willem II-keeper Timon Wellenreuther niet vaak in actie te komen.

Feest in Tilburg.

Feest in Tilburg. © Pro Shots / Marcel van Dorst

scrimmages

Bij een paar scrimmages in de doelmond kwam de thuisploeg goed weg. In de slotfase werd de moegestreden Max Svenssoni nog vervangen door publiekslieveling Daniel Crowley. Het was pompen van verzuipen voor Willem II, dat gesteund door het publiek met hangende en wurgen richting de finishlijn kroop.

In de extra tijd kwam Godfried Roemeratoen nog in het veld voor Pol Llonch. De laatste paar minuten geschrevene Willem II ook, zodat drie belangrijke punten konden worden bij. De eerste stap op de ontsnappingsroute is gezet.


Doel alert!
Mis geen doel: gratis Goal Alert installeren en ontvang tijdens wedstrijden binnen vijf minuten een melding én een video van elk doelpunt van je aangevinkte club.Leave a Reply

Your email address will not be published.