Wolff bereid op te stappen, Red Bull “met geluk” juiste richting in | GPFans samenvatting

Jeen Grievink

In onze nieuwste GPFans samenvatting neem we je in vogelvlucht mee langs het beste Formule 1-nieuws van vandaag. de meest spraakmakende onderwerpen uit de koningsklasse van de autosport gebundeld in één artikel. Zo ben je slechts twee minuten weer volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Veel aandacht ging er vandaag uit naar de positie van Toto Wolff als teambaas van Mercedes. De Oostenrijker kreeg na de slechte seizoenstart vragen over zijn toekomst bij Mercedes. Wolff gaf onder meer aan bereid te zijn om op te stappen als dat nodig werd bedoeld. Verder zei vroeger Ferrari-coureur Jean Alesi dat Red Bull “met een beetje geluk” de beste richting was ingeslagen op Imola en sprak Lewis hamilton zijn onvrede uit over de komende van dit soort oud-coureurs. Ook kondigde Ferrari aan updates mee te nemen naar Miami, iets dat Mercedes ook hoopt te doen. Dit en meer lees je hieronder in onze GPFans samenvatting.

Wolff bereid op te stappen bij Mercedes: “Zal de eerste zijn om dat te geven”

Toto Wolff staat al zo’n tien jaar aan het roer bij Mercedes en boekte grote successen met zijn team. Achtmaal werd het constructeurskampioenschap gewonnen en zeven keer werd een Mercedes-rijder kampioen. Dit jaar is het echter compleet anders. De Zilverpijlen nog ondermaats en dat levert ook vragen op aan het adres van Wolff: is hij wel de juiste man voor Mercedes? Hele artikel lezen? Klik hier!

Alesi: “Red Bull sloeg met beetje geluk juiste richting in op Imola”

Max Verstappen en Red Bull Racing waren uiterst dominant tijdens het raceweekend van Emilia-Romagna, maar volgens oud-Ferrari-coureur Jean Alesi zat hier ook “een beetje geluk” bij. Volgens hem was het vanwege de wisselende weersomstandigheden voor teams onmogelijk om te begrijpen hoe de auto’s het beste afgesteld konden worden. “Red Bull sloeg met een beetje geluk meteen de juiste richting in. Met drie oefensessies en omstandigheden weet ik niet van afgelopen was als afgelopen zondag”, zei Alesi. Hele artikel lezen? Klik hier!

Ferrari komt met updates in Miami: “Pakket is zeer efficiënt gerealiseerd”

Ferrari gaat updates brengen richting Miami volgende week, when er een nieuw raceweekend op het programma staat. Dit doet de Scuderia helemaal Red Bull afgelopen weekend al nieuwe onderdelen gebaseerd op Imola. “In Amerika nemen we nog niet het grote pakket mee, maar er komen wel kleine onderdelen op de auto. De baan in Miami is een echt hogesnelheidscircuit, dus we gaan wat veranderen aan de downforce. We zijn erg zeker van het pakket, want deze is heel erg efficiënt gebleken”, zo zei teambaas Matt Binotto. Hele artikel lezen? Klik hier!

Hamilton stoort zich aan kritiek oud-Formule 1-coureurs

Lewis Hamilton heeft veel ontwikkeld op de kritiek die hij van voormalig F1-coureurs heeft gekregen na een dramatische start aan seizoen van 2022. De Brit kwam afgelopen weekend in Imola niet verder dan de dertiende plaats en dat was koren op de molen voor de criticasters . “Ze willen interesseskoppen om te verdienen”, zo gewoon belang Hamilton op de kritiek. Hele artikel lezen? Klik hier!

Ook Mercedes mikt op updates in Miami

Het 1-team van Mercedes heeft een behoorlijke achterstand opgelopen ten opzichte van Ferrari en Red Bull Racing, maar volgens Andrew Shovlin gaan er spoedig vooruit gemaakt. Het hoofd engineering van Mercedes denkt zelfs dat dit in Miami al mogelijk kan zijn. “We hopen snel onderdelen naar de auto te kunnen brengen, misschien zelfs al in Miami, waar we hopelijk vooruitgang gaan zien wat betreft deze kwestie”, zo sprak hij. Hele artikel lezen? Klik hier!

Marko durft Red Bull na Imola nog niet “beste team” te noemen

Red Bull Racing heeft hard teruggeslagen naar de uitvalbeurt van Max Verstappen in Australië. De Oostenrijkse formatie wist via Max Verstappen het maximaal aantal punten binnen te slepen. Ook Sergio Pérez deed een goede duit in het zakje. Toch wil Dr. Helmut Marko niet zeggen dat Red Bull nu het beste team is. “Ik zou niet durven te zeggen dat we het beste team zijn”, zo vertelde Marko. Hele artikel lezen? Klik hier!

Blijf het hele F1-seizoen op de hoogte

Ontvang het belangrijkste F1-nieuws overzichtelijk gebundeld in een korte nieuwsbrief. Inclusief specials en exclusieve interviews.

Leave a Reply

Your email address will not be published.