Wordt het dansen op een vulkaan voor Mathieu van der Poel of levert hij het roze in op de Etna? | Giro

Na dagen Hongarije is de Giro-karavaan aangekomen op de Italiaanse drie bodem. Om 12.25 uur start de rit van Avola over 172 kilometer naar de top van de Etna. Wordt het dansen op een vulkaan voor Mathieu van der Poel van de Brabander vandaag zijn roze trui in. Wat er ook gebeurt, spektakel gegarandeerd.De sprinters kunnen vandaag hun borst natmaken, want vanaf de start in het Siciliaanse achterland gaat het open en af ​​over kleine wegen, die ver verwijderd liggen van de bewoonde wereld. Met 3500 hoogtemeters wordt het flink aanpoten voor het Giro d’Italia-peloton.

De slotklim, die als 2017 toegevoegde bij de Rifugio, begint stiekem al een kilometer van veertig net voor het einde, maar wordt pas echt interessant na Biancavilla, 23 kilometer voor de finish, waar de stijgingspercentages oplopen van 7 tot maximaal 14%. De laatste kilometer is weer (redelijk) vlak met gemiddeld een stijgingspercentage van 3%.

De vraag is van leider Mathieu van der Poel houdt op de flanken van de Etna. En wat kunnen Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Bauke Mollema? Van krijgen een (lange?) ontsnapping van types als Lennard Kämna, Rein Taaramäe, Davide Formolo, Pavel Sivakov of David de la Cruz. En wat te doen met favorieten Richard Carapaz, Simon Yates en Miguel Ángel López? Laten die al directe het achterste van hun tong zien of ze zich nog gedeisd?

Volg de vierde etappe van de Ronde van Italië vanaf 12.30 uur in ons liveblog!

Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel. © AP


Leave a Reply

Your email address will not be published.