Zo moeilijk wordt het om aan een kaartje van de finale in Tirana te komen: er zijn maar drieduizend tickets | Feyenoord op weg naar Tirana

Alleen trouwe uitsupporters maken een kans op een kaartje voor de finale in Tirana. Feyenoord krijgt drieduizend gratis kaarten voor de supporters die vele uitwedstrijden hebben bezocht. Het nieuws over het kleine aantal levert wanhopige reacties op van fans die absoluut bij dé legendarische finale willen zijn.

,,Feyenoord is teleurgesteld over het beperkte aantal kaarten dat voor deze historische wedstrijd beschikbaar is voor supporters van beide finalisten. Een mooi als AS Roma – Feyenoord, de allereerste finale van de Europa Conference League, had in onze ogen een groter podium verdiend met tienduizenden toeschouwers van beide clubs”, stelt de Rotterdamse club.

Velen zonder kaart die kant op

De verwachting is dat er honderd zo niet duizenden zonder kaartje naar Tirana zullen reizen. Velen hebben hun reis al lange tijd geleden geboekt, al in het vorige jaar. Op de vraag: ,,Maar wat als je dan geen kaartje krijgt?” was het antwoord weer dat ze dan wel in de kroeg kijken. ,,Maar we willen er bij zijn.” De supportersvereniging nog een vlucht te regelen.


De club kan naast de gratis kaarten ook duizend betaalde kaarten aanvragen voor onder andere familie van de staf en spelers, partners en sponsoren van de club, leden van de Feyenoord Business Club en overige relaties. Vierduizend in totaal dus.

Gratis kaartjes

De trouwe uitsupporters die aan een kaartje komen, hoeven niets te betalen. Feyenoord heeft een puntensysteem voor de trouwe bezoekers van uitwedstrijden. Wie de meeste punten heeft, kan sowieso een kaart kopen. Dit gaat om 1775 supporters (diamant, goud en toekomstig goud, voor de insiders). De andere kaarten naar supporters met net iets minder punten, de silvercardhouders. Dit zal een ware loterij worden.

In de Arena Kombëtare is slechts plek voor 22.500 toeschouwers. Het Air Albania Stadion, zoals de officiële naam is, is vrij nieuw. de bouw in Tirana was klaar in 2019. Een deel van de kaarten is voor de lokale bevolking.

De kleine Arena Kombëtare in Tirana: 22.500 stoelen.

De kleine Arena Kombëtare in Tirana: 22.500 stoelen. © GeCo

De kaartverkoop loopt volledig via de UEFA. De club maakt de codes die nodig zijn om iets te bestellen. ,,Maar er geen service rondom de kaartverkoop, beter gezegd het claimen van de kaarten.” Voor mindervalide supporters zijn 25 setjes voor de supporter zelf en zijn begeleider, waarbij alleenkaarthouders op de vakken ZIN en YIN een unieke code krijgen.

Verbod op verkoop voor de winst

De club woorden dat niemand zijn kaartje mag verkopen om winst te maken. ,,Feyenoord raadt supporters ten zeerste af om voor welke wedstrijd dan ook kaarten buiten de club (of haar partners) om te kopen. Dit zullen verzoeken en kaarten.” Veel supporters hopen dat iemand die wel een kaartje mag kopen maar niet gaat, hen de finale gunt. Op sociale media verschijnen tal van smeekbedes.

Ook bij meerdere finalefeesten in Rotterdam hangt bij al het bordje ‘uitverkocht’ op. Voor het terrein bij het AD-scherm bij de Erasmusbrug zijn geen kaartjes meer te koop, net als voor het Stadhuisplein en de Binnenrotte. De laatste twee hebben echter nog hoop meer mensen kwijt te kunnen. ,,We zijn achter de schermen druk bezig met de gemeente om meer tickets te kunnen aanbieden”, meldt Van Zanten. ,,Het hangt echter af van de vergunning”, met café ‘t Fust. Maar voor bijvoorbeeld de Oude Haven zijn nog kaarten.
Leave a Reply

Your email address will not be published.