Zo reageert de wereld op de Laureus-award Verstappen: “Is dit een grap?”

Jeen Grievink

Max Verstappen ontvangen gisteren de Laureus-award voor Sportman van het Jaar in 2021. De wereldkampioen Formule 1 opgenomen onder meer tennisser Novak Djokovic en voetballer Robert Lewandowski, maar daar is niet iedereen mee een. Het regent kritiek op social media. “Heeft Michael Masi ook hier de winnaar bepaald?”, zo luidt één van de reacties.

Verstappen is de eerste Nederlander ooit die de Sportman van het Jaarprijs wint tijdens de Laureus Awards. De 24-jarige coureur van Red Bull Racing heeft deze prijs mede te danken aan zijn kampioenschap, waar hij het gehele seizoen van 2021 hard voor moet vechten. Verstappen voert in deze competitie onder meer zwemmer Caleb Dressel, bij Eliud Kipchoge, tennisser Novak Djokovic, voetballer Robert Lewandowski en American Football-speler Tom Brady. Stuk voor stuk legendes die allemaal erg succesvol waren in 2021. Wereldwijd klinkt er dan ook forse kritiek op de winst voor Verstappen. Menigeen is van mening dat een andere sporter de prijs meer had verdiend. “Lewandowski is beroofd”, zo valt er onder meer te lezen op Twitter.

Verstappen krijgt er als prijswinnaar flink van langs op social media, zo blijkt als we door de reacties gaan. “Hij heeft het niet gewonnen. Het is hem helemaal door de Race Director (Michael Masi). Zonde dat Laureus zo’n schandaal beloont”,. zo schrijft Francisco Rayo op Twitter. “Is dit een grap? Is het alweer 1 april? Wat gaat hier mis?”, zo sluit Sven Karlsson zich hier bij aan. Weer een ander schrijft: “Heeft Michael Masi ook hier invloed gehad op de winnaar?” Nath Hurs is ook duidelijk in haarwoording: “Walgelijk! Dit is in het echt van fraude!” Ook zij doelt zeker op de controversiële Grand Prix van Abu Dhabiwaarin Verstappen tien koste van Lewis hamilton de wereldtitel gewonnen.

Gelukkig voor Verstappen zijn er ook voldoende mensen die hem de prijs wel gunnen. “Laat het gaan. De statistieken hebben bewezen dat Max de terechte kampioen is”, schrijft Esther Snijders. Ook ene Mark springt in de bres voor Verstappen. “Welverdiend! Mijn felicitaties aan Max en zijn team. Deze criticasters die hier aan het niet zijn, zien het totaalplaatje. Zelfs in Imola heeft Max laten zien dat hij deze prijs waard is.” een aantal reacties op een rij:

Blijf het hele F1-seizoen op de hoogte

Ontvang het belangrijkste F1-nieuws overzichtelijk gebundeld in een korte nieuwsbrief. Inclusief specials en exclusieve interviews.

Leave a Reply

Your email address will not be published.